Již jsem zmiňoval, že během wellness kůry se auto podrobilo profesionálnímu čistění a leštění laku, po němž přišla aplikace keramické ochrany karoserie. Značka CeramicPro je obecně známá a když došlo na rozhodování, jak lak ochránit do budoucna, zase tak moc jsem neváhal. Jistě, cenově kůra nespadá do kategorie za pár korun, ale efekt je dramatický.

Je pravdou, že jsem úplně zpočátku řešil, co a jak. Protože auta myju rád a rád používám nejrůznější autokosmetiku, měl jsem psychologicky největší problém s tím, že nebudu moci auto umývat a voskovat sám. Mám tuhle činnost rád, bezvadně si u ní vyčistím hlavu, protože mi obvykle zabere zhruba pět hodin času, který mohu věnovat jen sobě a autu. S keramikou vše tohle odpadá, neboť karoserie se pouze zbavuje nečistot oplachem, maximálně jarovou vodou. Ano, jarovou, čili vodou s odmašťovadlem. Na keramiku nesmí přijít žádná mastná vrstva (vosk apod.), aby se účinek nástřiku nedegradoval.

Nakonec jsem ale keramiku zvolil, protože mi kamarád ukazoval její efekty na svém autě a já si přišel jako na sledování teleshoppingu s Horstem v čele. Oplach vodou vypadal jak animovaný film, kdy voda doslova prchala z karoserie všemi směry a brala s sebou veškerý prach a nečistoty. Pouze hrubé znečištění (hmyz apod.) je třeba vzít jarovou vodou a posléze lak opláchnout. Nakonec je pouze třeba auto osušit, zvlášť v případě tvrdé vody, aby na autě nezůstaly fleky.

Auto se tedy podrobilo keramické kůře a včera jsem navštívil Auto Ateliér pro aplikaci finální vrstvy, tzv. Sportu. To je cosi jako kondicionér pro keramickou vrstvu, který prodlužuje její efekt. Celá akce trvala zhruba dvě hodiny, během nichž bylo auto důkladně umyto, osušeno a posléze nastříkáno kondicionérem. A výsledek?

Nakolik auta myju rád, je pravdou, že podobného výsledku jsem dosahoval málokdy. Holt, kdo umí, ten umí. A já si budu nadále hrát pouze s jarovou vodou a ručníky s mikrovlákny. Ani to ostatně není špatné.