blog & pics

Servis 2020

Jak jsem psal posledně, letošní servis byl veskrze velmi skromný. Výměna oleje a filtrů, plus kontrola dalších součástí. Všechno proběhlo bez potíží, nevyvstal žádný nový problém, žádné plány do budoucna.


Ve stejný den prošla Stařena mytím a obnovou keramické ochrany laku. Při té příležitosti se objevila dvě nová místa, kde lehce začíná kvést lak. Už máme tedy tři. Na víku kufru je malinkatá bublina v laku u horního rohu a přibyla nová u zámku tamtéž. Posledním místem je klasicky bolavé místo všech M5, a to spodní plech u hrdla palivové nádrže. Bývala tam jedna bublinka, teď už jsou tam tři. Ještě uvidím, jak to budu řešit, zda novým víkem příští rok, anebo jen přebroušením.

Spíš mi přijde zajímavé, že se objevují nová podobná místa, protože auto nejezdí za deště a celoročně je garážováno. Pokud dojde na mytí, pečlivě se všechno vysouší (ručníkem a vzduchem). Tak kde se tam, sakra, ta vlhkost bere? :/

V každém případě je jinak auto ve skvělé kondici. Nikde nic neteče, nic neklepe, nejsou žádné vůle. Prostě všechno tak, jak má být. 🙂

Previous

Momentka #22

Next

Momentka #23

1 Comment

  1. M

    Ahoj kolego, zajímavé čtení, má poklona. Tvůj příběh koupě mi něco připomíná a výsledek stojí už třetím rokem na dílně, klempírně, lakovně… , protože z malé opravy laku se stala rozsáhlá renovace. Původně se totiž řeklo „uděláme jenom“. Jenže to jenom u M5 udělat prostě nejde.
    Pokud máš chuť, můžeme vyměnit zkušenosti, budu rád za rady, tipy. Měj se fajn.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén